X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Nepalske nudle u Rumi sa novim pogonom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: waiwai.rs

Nepalska kompanija CG Korp Global je, posle samo četiri meseca od otvaranja svoje fabrike nudli “wai wai” u Rumi, prošila pogon i otvorila novu liniju za proizvodnju čaša za nudle.

“Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliko interesovanje”, kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Evropu kompanije CG Korp Global.

Dodaje da su, takođe, započeli proizvodnju belih nudli i da su prve količine isporučene u Englesku i na domaće tržište, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište.

Fabrika nudli u Rumi zapošljava oko 130 radnika, a u jednoj smeni proizvodi 150.000 pakovanja. Do 2020. biće zaposleno više od 400 ljudi. Fabrika se prostire na 6.000 kvadrata, a kompanija ima planove za proširenje i za nove investicije u različitim oblastima.

Povezane vesti


Rumske “wai wai” nudle, koje se izvoze u ceo svet, predstavljene su na najvećem sajmu hrane i pića na svetu, koji se upravo održava u Dubaiju, a na kojem i ovaj poznati svetski brend prezentuje svoje proizvode.

Fabrika je deo globalnog konglomerata Kinovejšn grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova, a prisutna je u nekoliko delatnosti – infrastrukturi, hotelijerstvu, bankarstvu, telefoniji, prehrambenoj industriji, hidroenergetici, obrazovanju, proizvodnji cigareta i pića.

Vlasnik Kinovešjn grupe je prvi nepalski milijarder Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi bogataša.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: waiwai.rs