Nepalske nudle u Rumi sa novim pogonom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: waiwai.rs

Nepalska kompanija CG Korp Global je, posle samo četiri meseca od otvaranja svoje fabrike nudli „wai wai“ u Rumi, prošila pogon i otvorila novu liniju za proizvodnju čaša za nudle.

„Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliko interesovanje“, kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Evropu kompanije CG Korp Global.

„Veoma sam ponosan na otvaranje ove fabrike,ovo je četvrta fabrika koju otvaram u Rumi.Dobar posao smo napravili sa Wai wai rezancima,jer je ovo fenomenalna firma milijardera iz Nepala,on će ovde da širi svoj posao,pregovori su već u toku.

Zahvaljujem se našim prijateljima iz Nepala sto su bas izabrali Srbiju za otvaranje ovakve fabrike.Procitao sam Knjigu Binoda Codrija o taktici poslovanja i kako su postigli velike uspehe.Postigli su tako sto i danas brinu o svakom dinaru i svakom radniku,kako im izgleda fabrika i da li su radnici zadovoljni.

Ponosan sam sto će na rezancima koje se budu izvozile sirom Evrope stajati oznaka da su proizvedene u Srbiji“, rekao je na otvaranju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Dr Binod Čaudri objasnio je da su izabrali Srbiju i Rumu nakon pažljive analize tržišta imajući u vidu prednost lokacije koja će olakšati logistiku snabdevanja cele Evrope, dostupnost sirovina u neopsrednoj blizini, kvalifikovanu radnu snage i konkurentnu strukturu troškova.

Pogon se prostire na 9,5 hektara i otprilike 6,000 kvadratnih metara ograđenog prostora u kome se nalazi najsavremenija oprema za proizvodnju instant nudli u vrednosti od oko 9 miliona evra. Plan je da fabrika postepeno zaposli preko 400 radnika.

– Fabrika u Rumi naš je izlaz ka evropskim tržištima imajući u vidu blizinu različitih tržišta u rasponu od 1,000 kilometara udaljenosti od Rume. „Wai wai“ nudle su jedan od brendova koji najbrže rastu u Jugoistočnoj Aziji, na Bliskom Istoku i u Americi. Sada ćemo vredno raditi u našoj fabrici iz Rume kako bismo ovaj brend učinili poznatim i u Evropi, objasnio  je Nirvana Čaudri, generalni direktor kompanije CG CORP GLOBAL.

Ova nova grinfild investicija u Rumi ostvarena je u kratkom vremenskom roku, za 16 meseci, imajući u vidu obimnost projekta. Njenom ostvarenju doprinela je proaktivna podrška vladinih tela i lokalne administracije koja je veoma aktivno učestvovala u pronalaženju rešenja s ciljem da se ubrza realizacija projekta.

Sredinom septembra fabrika je započela komercijalnu proizvodnju za EU tržište, a smenski kapaciteti su 150.000 pakovanja proizvoda.

Kompanija, koja je smeštena u radnoj zoni Rumska petlja, deo je globalnog konglomerata Cinnovation Group, koji posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, potrošačka elektronika, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje itd. i planira da proširi svoje poslovanje u budućnosti.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: waiwai.rs