Netfliks „precrtao“ Spejsija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Kompanija Netfliks saopštila je da glumac Kevin Spejsi neće više biti deo glumačke postave serije „Kuća od karata“ (House of Cards), posle niza optužbi za seksualno uznemiravanje.

Netfliks je naveo u saopštenju da prekida sve veze sa Spejsijem i da će kompanija razmotriti da li će serija biti nastavljena bez njega.

Si-En-En (CNN) je ranije preneo da je osam sadašnjih i bivših saradnika na seriji „Kuća od karata“ navelo da je Spejsi to radno mesto učinio „toksičnim“, a glumac Entoni Rep optužio ga je za seksualno uznemiravanje.

Netfliks je naveo i da neće objaviti film „Gore“ koji je bio u postprodukciji, a u kojem glumi Spejsi.

Američkom glumcu i oskarovcu Kevinu Spejsiju ove godine neće biti uručena nagrada Emi za doprinos kvalitetu televizije zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju.

Spejsi je izjavio da je „užasnut“ zbog tvrdnji da je seksualno uznemiravao dečaka pre nekoliko decenija, ali je prvi put otvoreno rekao da je homoseksualac.

U intervjuu za „Bazfid“, glumac Entoni Rep je naveo da je imao 14 godina kada je 1986. bio na zabavi u Spejsijevom stanu. Spejsi je „pokušao da ga zavede“, ali Rep kaže da je uspeo da se oslobodi. Odlučio se da to obelodani pošto se seksualno zlostavljanje u filmskoj industriji našlo u žiži nakon optužbi na račun producenta Harvija Vajnstajna.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP