Ni Maskov biznis nije imun na koronavirus – kreću OTPUŠTANJA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Američki proizvođač električnih automobila Tesla planira da samnji broj radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije koronavirusa, izjavio je u regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon što je njen japanski partner za proizvodnju akumulatora Panasonik saopštio da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za Teslin popularni automobil Model 3.

“Iz kompanije Tesla su na obavestili da će narednih dana u Gigafabrici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za oko 75 odsto”, napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni, pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

Ranije je Reno Gazet žurnal pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

Iz Tesle su prošle nedelje rekli da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od kraja 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo da otvori njujoršku fabriku „što je pre moguće zbog humanitarnih potreba” radi proizvodnje respiratora za pacijente sa korona virusom.

Dvoje zaposlenih Tesle pozitivno su testirani na koronavirus, ali su radili kod kuće poslednje dve nedelje, napisala je kompanija u mejlu zaposlenima u četvrtak, ali nije navedeno u kojoj jedinici ili na kojoj lokaciji zaposleni rade.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen