Ni Ronaldo ni njegov poslodavac nisu zabrinuti zbog optužbi za silovanje, ali jesu sponzori

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Američki proizvođač sportske opreme Nike i kompanija EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, izrazili su zabrinutost zbog optužbe za silovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju, prenosi agencija AP.

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Katrin Majorge odbacio, poslavši poruku preko svog Tviter profila da je “njegova savest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage”.

Ali, Nike koji sa Ronaldom ima sklopljen ugovor vredan milijardu dolara, nije tako lako spreman da pređe preko optužbi sa kojima je 33-godišnji fudbaler Juventusa suočen.

“Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavićemo da pratimo situaciju”, navodi se u saopštenju jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača sportske opreme.

Slično je saopšteno i iz kompanije EA Sports:

“Pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportista i naših ambasadora da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje EA poštuje i zagovara”.

Za razliku od Ronaldovih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je blagonaklon u svom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvezdi.

“Kristijano Ronaldo je prethodnih meseci pokazao visok nivo profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cenimo”, piše u objavi na zvaničnom Tviter profilu prvaka Italije.

Priču o Katrin Majorgi i njenim optužbama za silovanje koja su usmjerena protiv Ronalda, objavio je nemački “Špigl”, prenose Vijesti.

Izvor: Vijesti

Foto: Beta/AP