Nijedna ponuda za niški akva-park

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akva-park na Loznom kalemu propala je, jer kako kažu u Sekretarijatu za imovinsko pravne poslove, nije bilo zainteresovanih investitora.

Na otvaranju ponuda, ustanovljeno je da nijedna nije pristgla. Tako gradnja akva-parka u Nišu i posle čitave decenije od prvobitnih planova da se ovo uradi i dalje ostaje samo san, uprkos odluci da se čak i zemljište ustupi besplatno investitoru koji bi napravio određene sadržaje, uložio pare i uposlio određeni broj ljudi.

Nije bilo ponuda, nijedna nije bila, rečeno je iz Sekretarijata na čiju adresu je trebalo da stignu ponude investitora.

Iako je pre dve godine potpisan memorandum o razumevanju sa crnogorskom firmom Aquaterra solutions, na osnovu koga je urađen elaborat i određeni su uslovi za otuđenje zemljišta u blizini Niške Banje za gradnju vodenog parka, ova firma nije poslala svoju ponudu.

Na poziv se nije javila ni firma Italnis, sa kojom je grad već imao ugovor o izgradnji ovog sadržaja na Loznom kalemu, ali je raskinut zbog nepoštovanja obaveza. Iako je Italnis sredinom prošle godine najavio da je ponovo zainteresovan, i to ozbiljnije nego prvi put, ni od ove firme ništa nije stiglo.

Inače, poslednjih nekoliko godina izgrađen je vodeni park u Doljevcu, a i na niškom Čairu je napravljen mini akva-park.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay