„Nisam ja kralj mesa i hotela, već kralj tuge“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Vlasnik Industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević rekao je da je odlučio da kupi beogradski hotel Slavija luks zato što očekuje da će dobro poslovati jer je na dobroj lokaciji u gradu u kome svake godine ima sve više turista.

Firma Mat ril estejt u vlasništvu Matijevićevog sina Bojana pre dva dana kupila je hotel Slaviju luks za 6,5 miliona evra, ali uslovno dok sud ne utvrdi da li su osnovana potraživanja firme Fil Šar od oko dva miliona evra, zbog čega je sudski izvršitelj pokrenuo prodaju.

„Hotel Slavija luks je perspektivan jer raste broj turista u glavnom gradu, a ukinute su vize kineskim građanima, pa očekujemo sve više poseta stranaca“, rekao je Matijević.

Matijević je rekao da je kao depozit za učešće na licitaciji, gde je bio jedini učesnik, uplatio milion evra i da će preostali novac od izlicitirane cene za Slaviju luks uplatiti za nekoliko dana.

On je dodao da je hotel kupio bez dugova i da čeka da sud utvrdi osnovanost potraživanja zbog čega je pokrenuta prodaja hotela.

Hotel Slavija luks prostire se na 7.000 kvadratnih metara, ima 92 sobe i izgrađen je pre tridesetak godina pa je, kako je procenio Matijević, u njegovo renovinaranje neophodno uložiti oko 3,5 miliona evra.

Matijević je rekao da svi njegovi hoteli – Vojvodina (Zrenjanin), Centar i Aleksandar (Novi Sad) i Apartmansko naselje Ribarsko ostrvo pored Dunava, dobro rade i da ih gosti ocenjuju najvišim ocenama.

Pored tih hotela, Matijević je ranije kupio Jugoeksportovu zgradu u centru Beogradu od 5.500 kvadrata koju renovira i biće pretvorena u hotel.

„Radovi na Jugoeksportovoj zgradi trajaće još sedam-osam meseci“, rekao je on.

On je rekao da nije „kralj mesa i hotela“ kako ga mediji nazivaju, već „kralj tuge“, jer posle kupovine neke društvene firme skoro uvek ima probleme s radnicima koji štrajkuju jer ne žele da im firma bude prodata privatnom vlasniku.

„Normalno je da radnici neće iz državne firme u privatnu gde se radi i vlada disciplina“, rekao je Matijević.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot