Niška Banja „na prodaju“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo, opština Niška Banja

Hotel „Ozren“ u Niškoj Banji biće ponuđen kupcima krajem decembra ili početkom naredne godine, dok je postupak prodaje hotela „Partizan“ u Niškoj Banji obustavljen zbog potencijalnog naslednika koji se javio Agenciji za restituciju, rekao je agenciji Beta predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

„Javili su se potencijalni naslednici Milivoja Milenkovića koji je izgradio hotel i u toku je postupak dokazivanja da oni zaista jesu naslednici. Dok nadležni sud ne reši imovinsko pravne odnose postupak prodaje ‘Partizana’ ne može biti aktivan“, rekao je Jovanović.

On je kazao da je rešen problem potraživanja radnika „Srbijaturista“ zbog kojih „Ozren“, koji je nekada bio u vlasništvu te firme, do sada nije ponudjen kupcima.

Hoteli „Partizan“, „Ozren“ i „Srbija“, tri najveća hotela u Niškoj Banji ne rade skoro dve decenije pošto je propala privatizacija „Srbijaturista“ u čijem su vlasništvu bili.

Od hotela „Srbija“ ostale su samo ruševine, a „Partizan“ je ove godine ponudjen kupcima po početoj ceni od 310 miliona dinara, ali se na tender niko nije javio.

U požaru koji je u julu zahvatio hotel potpuno su izgoreli potkrovlje i sprat ispod, dok su vatrogasci uspeli da sačuvaju prvi i drugi sprat hotela.

Hotel „Partizan“ decenijama je važio za jednu od najlepših građevina u Nišu, sa 4.700 kvadrata, više od 130 postelja za goste, nekoliko sala za sastanke i brojnim drugim sadržajima.

Izgradio ga je od 1935. do 1937. godine niški industrijalac Milivoje Milenković, a posle rata je njime gazdovao „Srbijaturist“.

 

Izvor: Beta

Foto: promo, opština Niška Banja

Komentari 1

 1. jasna

  Kakvi smo mi uništitelji, ne umemo ni da održvamo dobijeno.
  I treba da bude vraćen naslednicima, jer se samo tako pravedno
  mogu obeštetiti bivši vlasnici, kojima je nacionalizovana imovina.
  U državnim banjama je nezainteresvovano osoblje, nisu stimulisani
  za rad, ne mogu ni da pruže bolje usluge. Ćute zaposleni jer se plaše
  da izgube i to malo posla i plata. I tako sve propada polako ili brzo.