X
  • English
X

Poslovne vesti

Niški aerodrom demantuje Zoranu Mihajlović

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Rukovodstvo niškog aerodroma demantuje izjave resorne ministarke Zorane Mihajlović o ugroženoj bezbednosti vazdušnog saobraćaja na aerodromu, kao i o nesposobnosti rukovodstva grada i tog preduzeća da njime upravljaju.

U saopštenju su istakli da pomenute izjave „apsolutno ne odgovaraju stvarnom stanju stvari“.

„Grad Niš i Aerodrom preduzimaju sve mere kako bi se obezbedio nesmetan razvoj vazdušnog saobraćaja na aerodromu“, navodi se u saopštenju i podseća na „vidljive i očite rezultate“ u poslovanju u poslednje tri i po godine.

Prema navodima Nadzornog odbora i direktora JP Aerodrom Niš Vladice Đurđanovića, aerodrom u Nišu danas posluje bez ikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra iz sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika, koji sada iznosi 331.000.

„Pre manje od četiri godine ovo javno preduzeće bilo je pred bankrotom, u dugovima od oko milion evra, sa 1.335 putnika, bez vidljivog vazdušnog saobraćaja i sa četiri neiplaćene zarade zaposlenima koji su zbog toga štrajkovali“, piše u saopštenju.

Rukovodstvo Aerodroma Niš istaklo je da svi pokušaji da se ovi rezultati ospore stvaraju pogrešnu klimu koja šteti njegovom poslovanju.

Nadzorni odbor i Đurđanović, takođe su demantovali tvrdnje ministarke Mihajlović da postoje problemi na relaciji grad Niš – aerodrom, navodeći da rukovodioci aerodroma već godinama „besprekorno“ sarađuju sa gradonačelnicima.

U saopštenju je takođe rečeno da je aerodrom 30. marta podneo zahtev za produženje ugovora za 35 radnika koji već skoro godinu dana rade na određeno vreme od po četiri meseca, da je grad Niš prosledio taj zahtev Vladi, a da mu još nije stigla saglasnost vladine komisije da ti radnici budu i dalje zaposleni.

„Radnici, njih 35, potpisali su ugovore o radu sa agencijom koja obavlja usluge za JP „Aerodrom“, navodi se u saopštenju rukovodstva niškog aerodroma.

Vlada Srbije demantovala je pisanje medija da njena komisija nije odobrila produženje ugovora o radu za 35 radnika niškog aerodroma.

Povezane vesti

Konačnu odluku o sudbini niškog aerodroma, odnosno o tome da li će on preći iz vlasništva grada u vlasništvo Republike Srbije daće Skupština grada Niša.

Izvor: Beta

Foto: Konstantin Veliki