Niški aerodrom između stručnjaka i „stručnjaka“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da ostaje pri stavu da je prelazak upravljanja niškim aerodromom sa Grada Niša na Vladu Srbije u interesu bržeg razvoja tog aerodroma, a da će konačnu odluku doneti odbornici Skupštine Niša.

„Nisam promenila mišljenje da aerodromom ‘Konstantin Veliki’ treba da upravlja Vlada Srbije, jer je to najbrži i najefikasniji način da nastavimo sa ulaganjima u taj aerodrom, a sve argumente u prilog tome sam već iznela“, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ona je rekla da neće biti promena u vezi sa zapošljavanjem, već da će se samo promeniti način ulaganja u aerodrom.

Kad pominjete „stručnu javnost i talase stručnjaka“, ja sam ih ovih dana slušala i rekla bih da od „tih strunjaka i te struke stoji samo možda njihova vožnja avionom“, ocenila je ministarka.

Prema njenim rečima na jednoj strani postoji ono što je zaista struka, analize i podaci bez izvlačenja iz konteksta, a na drugoj su pokušaji da se od toga napravi nekakva politička priča.

„Niko ništa neće odneti iz Niša, neće biti promena za zaposlene na aerodromu, niti za one koji ga koriste, već se samo menja način na koji će se u njega ulagati“, istakla je ona.

Izvor: Beta, BIZLife

Foto: Konstantin Veliki