Nižu se lokacije za jefino stanovanje bezbednjaka

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Banja Ovča u Beogradu, Jugovićevo u Novom Sadu, prostor kasarne „Knjaz Mihailo” u Nišu, naselje Denino brdo neke su od lokacija na kojima će biti sagrađeno 20.295 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je da bi gradnja mogla da počne već u prvoj polovini 2018. godine. Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo i Vranje su predložili lokacije.

„U Beogradu postoji potreba za izgradnjom nešto više od 14.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti i gradska uprava predložila je pet lokacija za gradnju ovih stanova. Od svih lokacija smatramo da je najbolja u Banji Ovča na opštini Palilula koja bi mogla da bude pripremljena za gradnju u prvoj polovini 2018. Ovde bn moglo se se izgradi oko 2.000 stanova, što bi bila prva faza gradnje svih potrebnih stanova u Beogradu”, kaže Mihajlovićeva.

Novi Sad, u kome postoji potreba za izgradnjom 1.800 stanova, predložio je četiri lokacije za gradnju jeftinih stanova: Sajlovo, Jugovićevo, Paragovo i Mišeluk dva.

Izvor: Politika

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Vranje

    A gde je ostalo ,,malogradjanstvo”?Jeste da nismo u vojsci,policiji,…ali i mi bi da priustimo sebi tako nesto…