Nova fabrika kablova u Srbiji: 5.000 novih RADNIH MESTA u gradu na Ibru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Grad na Ibru dobija novu fabriku: 5.000 radnika će proizvoditi kablove za auto-industriju

Posle fabrika u Prokuplju, Milošištu i Nišu, Kraljevo je četvrti grad u Srbiji u kojem kompanija Leoni privodi kraju radove na modernoj fabrici.

U njoj će do kraja 2023. godine biti zaposleno 5.000 radnika.

Leoni je svetski gigant u proizvodnji kablova za automobilsku industriju, koji u 31 zemlji sveta u svom stoprocentnom vlasništvu ima 93 firme s više od 85.000 zaposlenih.

Ovih dana u Leoniju na Ratarskom imanju u Kraljevu živo je i u fabričkim halama, u kojima već radi oko 600 radnika, ali i u fabričkom okruženju.

Prvi konkurs za radnike u fabrici Leoni u Kraljevu raspisan je polovinom jula 2018, s tim što je najpre popunjena upravljačka struktura i stručni kadar. U međuvremenu broj zaposlenih dostigao je 600 u stalnom radnom odnosu.

Trenutno se obuka za nove radnika obavlja u Nišu, Prokuplju i Rumuniji, i početkom sledeće godine, kako je u septembru prošle godine, prilikom posete Kraljevu, obećao generalni direktor kompanije Leoni Klemens Saks u ovoj fabrici, vrednoj 60 miliona evra, početkom naredne godine trebalo bi da počne serijska proizvodnja.

Prema rečima kraljevačkog gradonačelnika Predraga Terzića, ovom investicijom Kraljevo rešava problem nezaposlenosti i dobija šansu da kao grad privredno napreduje, nakon nekoliko decenija ekonomskog zaostajanja i propadanja.

Izvor: RINA

Foto: Pixabay