NOVA INVESTICIJA: Mic po mic i stiže nam 300 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

 Šef za Evropu kompanije KKR Johanes Hut najavio je danas novu investiciju u Srbiji od 293 miliona evra u narednih pet godina

„Objavićemo danas nameru da investiramo u Srbiju skoro 300 miliona evra i to je jak dokaz da smo spremni da na duge staze ulažemo u Srbiju. Važno je da ljudi vide da u Srbiji postoji povoljna klima za investitore, što je znak ostalim svetskim kompanijama da slede naš primer“, rekao je Hut.

KKR je investiciona kompanija koja je većinski vlasnik United grupe, vodećeg kablovskog operatora u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u jugoistočnoj Evropi.

United grupa je saopštila da je izgradila ili iznajmila ukupno oko 15.800 kilometara optičke mreze, ključne za razvoj biznisa u Srbiji, gde ima 1.881 zaposlenog.

Od 2014. godine, kada je KKR kupio United grupu, u Srbiji je investirano 264 miliona evra.

Potpredsednica za korporativne poslove United grupe Dragica Pilipovic Chaffey je rekla da će nova investicija od oko 300 miliona evra značajno povećati dostupnost visoko kvalitetnih digitalnih usluga koje ta grupacija pruža u Srbiji.

„Savremene telekomunikacije velikih brzina suštinske su za ekonomski rast zemlje i ponosni smo što nastavljamo da ulažemo u digitalnu infrastrukturu koja je od ogromnog značaja za Srbiju i njene gradjane“, rekla je ona.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay