Nova izreka: Dužan kao Kragujevac

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Skupština Kragujevca odobrila je danas novo zaduživanje grada u iznosu od oko pet miliona evra, na ime dugoročnih i kratkoročnih kredita.

Gradska vlast je najavila da je dugoročni kredit od 360 miliona dinara namenjen za kapitalne investicione rashode, a kratkoročni od 245 miliona dinara za finansiranje deficita tekuće likvidnosti.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je na skupštinskoj sednici da je dugoročni kredit od tri miliona evra namenjen kupovini objekta “Zastavin servis” za potrebe izgradnje nove glavne autobuske stanice u Kragujevcu.

“Banke su potvrdile da možemo da se zadužimo, ostaje da sa njima ispregovaramo što povoljnije uslove. Naš plan priliva i obima gotovine je takav da može da izdrži ovoliko zaduženje. U isto vreme, u skladu smo sa Zakonom o javnom dugu, što pokazuje i saglasnost koju smo dobili od Uprave za javni dug pri Ministarstvu finansija”, rekao je Nikolić.

On je naveo da je kratkoročni kredit “rezervisan” za namirenje troškova izgradnje fiskulturne sale u Osnovnoj školi u Stanovu u vrednosti od oko milion evra, kao i za 135 zaposlenih u lokalnoj samoupravi koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot