X
  • English
X

Poslovne vesti

Nova odela da „zadrže“ vozače

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Za 2.800 šofera autobusa, tramvaja i trolejbusa, stigla nova odela plaćena 100 miliona dinara, ali se još ne zna kada će početi da ih nose.

Još u novembru 2017. najavljeno je da će na proleće 2018. vozači biti u novim odelima, ali se proces javne nabavke odužio zbog cipela, koje ni sada nisu isporučene.

Nove odore, kako saznaju Novosti, stigle su 23. oktobra u GSP, kada su mnogobrojni Beograđani spazili autobus ovog prevoznika kako napunjen kutijama krstari gradom. Radno odelo nosiće 2.800 vozača, a za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 100 miliona dinara.

Vozači autobusa, tramvaja i trolejbusa dobili su zimski komplet uniformi. Letnji tek treba da stigne. Odeća jednog vozača Grad košta oko 35.700 dinara.

Iako su čelnici GSP kazali da su im kvalitet i udobnost na prvom mestu, i da će se voditi računa o materijalima, vozači, čini se, nisu zadovoljni. Pantalone su mi prekratke, a ugojio sam se od onda kad su nam uzimali mere, pa su mi i tesne. Cipele još nismo dobili, kaže za Novosti jedan od vozača GSP.

Upravo je zbog cipela javna nabavka nekoliko puta bila stopirana, a zasedala je i komisija za zaštitu konkurencije. Kako šoferi pričaju, onaj ko ne bude nosio uniformu dobiće prijavu. Za provere će biti zaduženi referenati i oni koji rade u unutrašnjoj kontroli.

Ujedno, vozače brine i informacija da će uniformu morati da plate ako daju otkaz pre isteka ugovora. Time ih, kako tvrde, na još jedan način sprečavaju da odu iz firme dok ne isteknu dve godine.

Povezane vesti

Letnji komplet uniformi sastoji se od dva para pantalona za muškarce i dve suknje za dame, tri majice i tanje jakne. Zimska uniforma sadrži dva para debljih pantalona, tri košulje dugih rukava i zimsku jaknu.

Izvor: Novosti

Foto: BIZLife