Nova prevara turističke agencije: Ko se krije iza Magdalena travela?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nacionalna asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA upozorila je da turistička agencija „Magdalena travel“ nije članica te asocijacije, da nema YUTA garanciju putovanja, kao i da sa tom asocijacijom nije ugovorila YUTA arbitražu.

U saopštenju se navodi da je YUTA, u sklopu redovnih ativnosti u praćenju rada turističkih agencija, utvrdila da se na sajtu agencije „Magdalena travel“ www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, ali da ne postoje ugovori sa tim organizatorima putovanja, koji su obavezni Zakonom o turizmu, čime se mogući putnici dovode u zabludu.

„Takođe, uvidom u opšte uslove putovanje iste agencije objavljene na zvaničnoj prezentaciji, utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike (dovođenje u zabludu) i to u članu br. 17 gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA-e, kao i članu 12 garancija putovanja, gde se pominje da agencija ima YUTA garanciju putovanja“, navodi se u saopštenju.

Iz asocijacije YUTA ističu da su o ovm slučaju obavešteni od većeg broja organizatora putovanja.

Zbog toga iz te asocijacije mole putnike da isključivo posredstvom YUTA sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u najboljem sistemu zaštite putnika – YUTA garancija putovanja.

YUTA je o svemu obavestila i nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ko se krije iza Magdalena travela?

Magdalena travel se u javnosti pojavljuje početkom ove godine, kada mediji pišu da se rostorije agencije načaze na mestu gde je bila turistička agencija S.A.B travel, koja je prošlog leta izgubila dozvolu za rad nakon što je prevarila više od 6.000 putnika.

Mediji su tada javili da se obe agencije vode kao aktivna privredna društva u Agenciji za privredne registre, sa različitim matičnim brojem, ali istim sedištem, što je nametalo pitanje da li se iza Magdalena travela „krije“ ustvari vlasnik S.A.B travela.

U avgustu 2012. desilo se da 147 srpskih turista nije moglo da se vrati iz Hurgade jer agencija Triniti nije isplatila dugovanja avio-kompaniji. Iz istog razloga veći deo gostiju izbačen je iz hotela u ovom egipatskom letovalištu, a zbog svega moralo je da reaguje i Ministarstvo spoljnih poslova. Tri godine kasnije, u leto 2015. medijima se javilo dvadesetak ljudi koje je prevarila agencija Uniqo, odnosno njen vlasnik Nenad Ristić, isti čovek koji je zbog prevare putnika u Hurgadi hapšen tri godine ranije.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Mikica

    Kakav je predsednik takva I preduzeca I drzava .