Nova sinergija na bankarskom tržištu Srbije: AIK Banka širi poslovanje kupovinom Alpha Bank

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Ugovorom o preuzimanju 100% akcija Alpha Bank Srbija u vlasništvo AIK Banke a.d. Beograd, potpisanim 11. aprila 2017. godine, omogućen je objedinjen odnosno zajednički nastup dve banke na bankarskom tržištu Srbije. Alpha Bank je početkom 2017. godine svoje poslovno ime promenila u Jubanka a.d. Beograd, čime je simbolično potvrđen njen povratak u društvo banaka sa domaćim kapitalom.

Pozitivni efekti zajedničkog poslovanja i jedinstvenog nastupa na srpskom bankarskom tržištu očekuju se prevashodno kroz povećanje kvantiteta i kvaliteta bankarskih proizvoda i usluga kreiranih prevashodno prema potrebama klijenata, kao i kroz smanjenje operativnih troškova i povećanje poslovnih prihoda na svim nivoima poslovanja.

aik-banka1

Prvi pozitivan efekat poslovne sinergije usmeren je na VLASNIKE DEBITNIH KARTICA AIK BANKE I JUBANKE. Vlasnici debitnih kartica dve banke su od 21.06.2017. godine oslobođeni plaćanja provizije prilikom podizanja gotovine na svim bankomatima AIK Banke i Jubanke širom Srbije.

Sa ciljem da se klijentima obezbedi što efikasnija bankarska usluga, od 3. jula 2017. godine AIK Banka i Jubanka posluju u jednom broju filijala koje će biti smeštene u zajedničkom prostoru (u 36 filijala od ukupno 61 filijale).

Izvor: BIZLife

Foto: Promo