Novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija o Beogradu i poslovnim ciljevima

PinterestFacebookTwitterShare

Svetoslav Atanasov nedavno je iz Bugarske došao u Beograd na mesto generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. U blogu objavljenom na sajtu kompanije  podelio je prve utiske i planove.

Za njega je, kaže, nova uloga bila velika čast, a olakšavajuća okolnost je dolazak u prijateljsko okruženje i među prijateljski narod.

„Znao sam da će moja supruga i moja dva sina, Marin i Kalojan, biti sigurno srećni u Srbiji. Tokom proteklih nekoliko godina smo posećivali Beograd i uvek se divno provodili. Čak i kad smo išli na neke druge destinacije, trudili smo se da barem jedan dan provedemo u Beogradu. To ne čudi, jer mi u Bugarskoj i onako kažemo братя сърби, braća Srbi, zato što imamo sličan, gotovo isti mentalitet“, kazao je Atanasov.

Zadovoljan je i time kako je protekao prvi sastanak sa novim saradnicima.

„Prvi sastanak sa najbližim saradnicima je protekao kako sam i očekivao. Puni velikih snova, ideja i zajedničke posvećenosti, sigurni da ćemo obezbediti održiv rast ove operacije. Taj dan mi je ulio veliku nadu da ćemo zajedno napraviti nešto veliko“, uveren je generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC.

Za 2019. godinu kompanija ima definisane i snažne strategije.

„Najviše treba da se okrenemo rastu prihoda od pojedinačnih pakovanja i osvajanju tržišta, koje postaje sve konkurentnije u različitim zemljama. Mi treba da ostanemo fleksibilni i da naučimo da brzo prilagođavamo svoje planove u promenjenom okruženju. Nastavićemo da se bavimo ulaganjem u razvoj svojih zaposlenih kao i privlačenjem najvećih talenata. Dodatno ćemo ojačati svoju poziciju kao jednog od vodećih poslodavaca i dodatno razviti organizacione sposobnosti. Kada je reč o potrošačima nastavićemo da im nudimo širok asortiman napitaka koje su prilagođeni njihovim potrebama 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. To će od nas zahtevati da se još više prilagodimo svojim partnerima tj. kupcima. Zajedno sa njima, možemo dodatno da ojačamo posvećenost kontinuiranom poslovnom rastu“, poručio je Atanasov.