Novi pogoni Bekamenta: Da se proizvodnja utrostruči

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Kompanija Bekament je danas u Arandjelovcu otvorila nove pogone za proizvodnju i automatizovani magacin, čime će njeni proizvodni kapacitet biti utrostručeni, odnosno godišnje će proizvodi do 350.000 tona građevinskog materijala.

Ta investicija od osam miliona evra omogućiće da Bekament proizvodi 100 tona praškastih i 70 tona tečnih proizvoda na sat.

Generalni direktor kompanije Aleksandar Čolović je rekao da će povećana proizvodnja i automatizovana distribucija omogućiti Bekamentu da zadovolji sve potrebe domaćeg i izvoznih tržišta.

„Roba u našim magacinima neće biti starija od pet dana, čime ćemo uspostaviti nove standarde u kvalitetu isporuka, jer naš kupac ne sme da čeka“, rekao je Čolović.

Vlasnik i direktor Bekamenta Dejan Čolović je rekao da ta kompanija postaje lider i najveći proizvodjač završnog materila u građevinarstvu u regionu.

„Bekament skoro svake godine svoju prodaju uvećava za 20 odsto i nastaviće da investirati i zapošljava bove radnike“, kazao je on i dodao da je kompanija imala podršku lokalne samouprave i da su sve neophodne dozvole za izgradnju novih pogona dobijene u kratkom roku.

Podsetio je da je prošle godine Bekament registrovao fondaciju koja je prikupila 70 miliona dinara za novi poiklinički deo bolnice u Aranđelovcu.

Izvor: Beta

Foto: youtube