Novi rekord aerodroma „Konstantin Veliki“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Usluge niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ je u prvih pet meseci ove godine koristilo 145.067 putnika, čime je niška vazdušna luka za 20.000 ili 16,1 odsto premašila ukupan broj putnika opsluženih u 2016. godini, pokazuje zvanična statistika Javnog preduzeća Aerodrom Niš.

Prema podacima tog preduzeća, u 2016. godini aerodrom u Nišu bio je odredište za 124.917 putnika, a u 2017. godini njegove usluge koristila su 331.582 putnika.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ trenutno je letovima Viz era, Rajan era i kompanije Svis direktno povezan sa 11 evropskih gradova, a od 15. novembra Viz er počeće da leti i do Beča.

Da li će aerodrom ostati „gradski“ ili će preći u vlasništvo države trebalo bi da bude poznato najkasnije do 23. juna, pošto tada ističe zakonski rok za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o tom pitanju.

Nedavno istraživanje časopisa Nova srpska politička misao, pokazalo je da se više od polovine anketiranih Nišlija protivi da država preuzme vlasništvo nad aerodromom, dok jedna trećina podržava takav potez.

Izvor: Beta

Foto: Konstantin Veliki