Novi rekord kompanije Wizz Air

PinterestFacebookTwitterShare

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, postigao je novi rekord po broju putnika u svojoj istoriji.

Na osnovu najnovijih statističkih podataka o saobraćaju, kompanija je u proteklih 12 meseci prevezla više od 30 miliona putnika, dok je poslovanje širom Evrope poraslo za 24 odsto u odnosu na prethodni period.

U okviru najvećeg procesa proširenja poslovanja, pokrenutog početkom marta, ovaj avio-prevoznik uvodi 700 novih letova nedeljno i očekuje isporuku 21 aviona tipa Airbus u svojim evropskim bazama za samo 17 nedelja.

Za samo osam nedelja, Wizz Air je već uveo 34 nove niskotarifne linije širom svoje evropske mreže i predstavio tri nove destinacije kojima je dodatno proširio svoju ponudu avio-karata po izuzetno niskim cenama: Atinu u Grčkoj, Harkov u Ukrajini i austrijsku prestonicu Beč. U sedmoj godišnjici od prvog leta iz Srbije Wizz Air je uveo još jednu novu rutu Niš – Beč koja će početi da saobraća od 15. novembra ove godine.