Novi rok za Koridor 10

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: A.M.

Koridor 10 je dobio novi rok, pa će oba njegova kraka biće kompletno završena do kraja godine, najavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Do kraja ove godine vozićemo do Bugarske i Makedonije završenim Koridorom 10. Najkasnije do decembra imaćemo auto-put u punom profilu i sa kompletno opremljenim tunelima, istakla je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sledeće godine počinjemo da gradimo auto-put Niš – Merdare – Priština, i to prvu deonicu dužine 40 kilometara, od Niša do Pločnika. Vrednost ovog projekta je oko 800 miliona evra.

Ministarka očekuje da će početkom jula u Sofiji biti potpisan ugovor o finansiranju deonice auto-puta od Preljine do Požege, a da najkasnije u martu sledeće godine počnu radovi na ovoj deonici.

Do kraja godine auto-putem će se voziti i od Obrenovca do Preljine, 102 kilometra dugom deonicom Koridora 11.

Srbija planira da u narednom periodu u puteve uloži nekoliko milijardi evra. Na redu su gradnja auto-puta Niš – Priština, Beograd – Sarajevo, Moravskog i Fruškogorskog koridora, auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: Novosti

Foto: A.M.