X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Novi vlasnik O2 i Prve se neće mešati u programe

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Novi vlasnik TV Prva i 02 Srđan Milovanović izjavio je da nikada nije želeo da izađe iz posla sa kablovskim operaterom i da je na to bio prinuđen ugovorom sa većinskim vlasnikom Kopernikusa.

Reč je o ugovoru sa englesko-poljskim investicionim fondom Abris, kojim je bio obavezan da proda svojih 49% vlasništva kada oni prodaju svoj deo, rekao je Milovanović u intervjuu za list Danas .

On smatra da je preplatio televizije Prva i O2, koje je nedavno kupio od Antena grupe i da se neće mešati u uređivačku politiku u tim medijima.

Povezane vesti


Milovanović je kazao da niko nije činio pritisak na Abris, da je Kopernikus u trenutku prodaje imao 150.000 korisnika i da je prodat po manjoj ceni nego što je vredeo.

“Ako je Abris pre dve ipo godine kupio mojih 51% za 100 miliona evra, jasno vam je kolika je vrednost Kopernikusa. Ne znam odakle su ti podaci o broju korisnika izvučeni, možda od pre dve, tri godine, ali danas stvari stoje drugačije. Sa Telekomom sam imao duge i iscrpne pregovore o prodaji. Trajali su više od šest meseci”, rekao je Milovanović.

Izvor: SEEbiz

Foto: YouTube