X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

OBEĆANJE: Ove godine poboljšanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ove godine će bukvalno svi građani osetiti poboljšanje, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je izjavio da će država u aprilu biti u suficitu, te da veruje da će cela godina biti završena u plusu, što će krajem 2017. omogućiti povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali i bolja primanja u privatnom sektoru.

“Ove godine će bukvalno svi građani osetiti poboljšanje”, rekao je Vučić u obraćanju u Leskovcu na otvaranju rekonstruisane pruge Vinarce–Đorđevo.

Rekao je da će april biti završen u plusu, iako je u skladu sa planovima sa MMF i u Skupštini Srbije predviđeno pola milijarde evra deficita u prva četiri meseca. “Više od pola milijarde dinara smo ili uštedeli ili zaradili”, rekao je Vučić.

Naveo je da će država pokušati da, uz vraćanje ranijih obaveza, godinu završi u plusu, što znači da će pred kraj 2017. biti i povećanja plata u javnom sektoru, penzija, te povećanje minimalne zarade i u privatnom sektoru.

Rekao je da je to postignuto zahvaljujući odgovornosti i ozbiljnosti, ne države nego građana, koji su pokazali da veruju onima koji ne nude laka rešenja već znaju da se samo teškim radom nešto može postići.

Povezane vesti


Izvor: Beta

Foto: Beta