Objavili kako su ih poslodavci NAGRADILI za rad u pandemiji: “Ovo je ponižavajuće”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Jedna od stvari na koje nam je pandemija koronavirusa ukazala je činjenica koliko su nam neke delatnosti neophodne. Tu su u prvom redu medicinski radnici, ali i zaposleni u prodavnicama, ali i vozači kamiona koji dopremaju robu široke potrošnje.

Mnogi od njih su na radno mesto išli zabrinuti za svoje zdravlje, ali su posao savesno obavljali.

Sad kad se situacija sa epidemijom smiruje, zaduženi za plate i nagrađivanje u nekim slučajevima su zaboravili sve što su radnici odradili.

Korisnik Tvitera Milkvamp objavio je da je njegov najbolji prijatelj, koji radi u Volmartu, dobio nekoliko slatkiša kao znak zahvalnosti njegovog poslodavca.

Ta njegova objava prikupila je više od 150.000 lajkova, podeljena je gotovo 30.000 puta i pokrenula je pravu diskusiju. Pokazalo se da nije sve tako crno-belo.


Neki su opisivali teške radne uslove tokom pandemije, dok su drugi isticali da nije fer provlačiti Volmart kroz blato jer je ranije platio svojim radnicima bonuse za rad tokom pandemije i to planira da ponovi. Treći su isticali da je deljenje slatkiša i sličnih poklona verovatno ideja menadžera pojedinih poslovnica koji, i da žele, ne mogu donositi nikakve veće finansijske odluke.

Milkvamp je za Bored Pandu ispričao da je njegov prijatelj zaključio da je kesica slatkiša detinjasta.

“Nije uopšte stvar u kesici, nisam zbog nje uzrujan. Ljudi koji rade u Volmartu zarađuju minimalac i nemaju ni zdravstveno. Morali su da rade tokom pandemije, oni nisu volonteri. Vrećica bombona nije tražena ni nužna. Nužno je da Volmart svoje radnike plati sad kad je jasno da društvu treba njihov rad”, istakao je.

Mnogi su se složili s njim. Neki su videvši fotografije bonusa zaključili da su ponižavajući, a mnogi su podelili sramne zahvalnice drugih poslodavaca.Izvor: Index.hr

Foto: Pixabay