RAKOVIČKI PUT dobija novo ruho – postaje gradski BULEVAR

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beobuild

Krajem prošle nedelje dodelom ugovora napravljen je važan korak ka početku radova na proširenju Bulevara patrijarha Pavla. Na tedneru koji je raspisan ovog marta pristigle su četiri ponude, od čega su samo dve ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora. Pobednik je na kraju bila najniža ponuda, a u ovom slučaju to je konzorcijum firmi koji čine “Energoprojekt niskogradnja”, “Bauwesen”, “ATM BG”, “Gip Konstruktor”, “Mašinokop” i “Elnos BL”.

Zadatak ovog konzorcijuma biće da rekonstruiše prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovica ka Košunjaku, u dužini od 1.7 kilometara. Ponuđena cena bez PDV-a za ovu deonicu iznosi 1.15 milijardi dinara, a rok za završetak biće čak 540 dana! Ukoliko ne bude žalbi drugih učesnika na tenderu, izvođac bi mogao biti uveden u posao već tokom jula ove godine, piše Beobuild.

Radovi na proširenju nekadašnjeg Rakovičkog puta i njegova transformacija u gradski bulevar započela je još početkom 2018, pre svega stvaranjem preduslova za glavni projekat. Tu se misli na izmeštanje Topčiderke i izgradnju novog mosta u Ulici Pere Velimirovića, čime je oslobođen prostor za novu regulaciju budućeg Bulevara patrijarha Pavla.

Radovi na ova dva projekta se polako privode kraju. Još ovog proleća zavrseni su svi radovi na novom mostu, a betoniraju se i poslednji segmenti novog korita Topčiderke. Očekuje se da će reka poteći novim koritom do kraja ovog meseca.


Izvor: Beobuild

Foto: Beobuild