Od ponedeljka štrajk u Fijatu biće malo drugačiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Radnici kragujevačkog Fijata su odlučili da od ponedeljka, 3. jula, svi radnici u štrajku, obe smene, dolaze u pogone, nastavljajući zakonsku obustavu rada.

“Odluka je doneta zbog ignorisanja poslovodstva na naše uporne zahteve da se nastave pregovori o okončanju generalnog štrajka. Danas smo, na suncu, dva sata pokušavali ovu odluku da uručimo poslovodstvu, a oni su rekli da pošaljemo poštom. Prosto neshvatljivo. Zato će ubuduće informisanje radnika, koje je do sada bilo u podne, od ponedeljka prerasti u protest u pokretu”, rekao je za N1 predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

Štrajkački odbor je odlučio da ponedeljka kolona svakog dana krene od kapije „Šest topola“ u 13.15 i da se kreće sve do 14.30 časova. Ovo je odlučeno kako bi radnici obe smene krenuli u protest u pokretu.

Ove odluke su donete na sinoćnoj vanrednoj sednici Štrajkačkog odbora kragujevačkog Fijata, „jer se veliki broj kolega iz druge smene javio da ima veliki broj privatnih obaveza“.

Kako nezvanično saznaje N1, pravi razlog nisu „veliki broj privatnih obaveza radnika druge smene“ već pritisci rukovodioca po pogonima na radnike, kojima se pretilo da neće biti upisani da su došli u popodnevnu radnu smenu.

 

Izvor: N1

Foto: YouTube screenshot