Odbijena linija Niš – Hurgada

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Avioni ipak neće leteti od Niša do popularnog letovališta Hurgade, jer je zahtev egipatske avio-kompanije odbijen u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Kako saznaju Južne vesti, letovi koje je početkom marta u Nišu najavio ambasador ove zemlje Amr Alguveilija, trebalo je da budu čarteri, a ne redovna avio-linija.

Kako piše Aviatica, ovu liniju je želela kompanija FlyEgypt, a prema još nepotvrđenim informacijama, odbijeni su po savetu Ministarstva saobraćaja.

Neprihvatanje ponude, nezvanično, obrazloženo je time što planirane letove “ne podrazumeva međudržavni sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje”.

Let sa “Konstantina Velikog” do Hurgade egipatski ambasador i gradonačelnik Niša Darko Bulatović ocenili su kao veliku i neiskorišćenu šansu za povezivanje dva grada ne samo zbog turizma, već i privredne saradnje. Egipatska kompanija je, kako je tada rečeno, zahtev uputila Direktoratu za civilni vazdušni saobraćaj.

Izvor: Južne vesti

Foto: Konstantin Veliki

Komentari 1

  1. Konzerva

    Naravno da je propao posao jer sveznajucem manituu , faraonu Tutmes Ramzesu AV ne odgovara da juzna pruga ima jaj aerodrom