Odbrojavanje do raspisivanja tendera za „Bor“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: RTB Bor, promo

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će narednih dana biti raspisan tender za izbor starteškog partnera za RTB Bor i da su u toku poslednje pripreme.

On je za TV Prva rekao da se do sada ozbiljno interesovalo 11 kompanija koje su potpisale ugovor o poverljivosti.

Prema njegovim rečima, najviše su se interesovale kineske kompanije, zatim ruske, kanadske, jedna turska kompanija, kao i kazahstansko-evropski konzorcijum.

„Cilj je da se taj posao uradi na najkvalitetniji način“, rekao je Antić i dodao da nije kapitalno pitanje da li će to biti ove ili sledeće nedelje već da se to uradi u najboljem interesu Srbije.

Antić je naveo i očekuje nekoliko ozbiljnih ponuda.

„U prethodnom periodu interesovalo se više stranih rudarskih kompanija iz različitih delova sveta i očekujemo da će one učestvovati. Kinezi su postali giganti u privrednom i industrijskom životu i ako budu imali ozbiljne ponude i ako budu prepoznali strateški interes za RTB, mogu imati ozbiljne šanse“, rekao je Antić.

Izvor: Beta/Prva srpska televizija

Foto: RTB Bor, promo

Komentari 1

  1. "rtb bor"

    GDE JE ISTINA O RTB BOR?

    Gospodin Cvetković (na TV N1), lepo je obejasnio RTB Bor na „novom putu svile“ i dobro je što su Kinezi zainteresovani za kupovinu RTB Bor. Pitanje je koliko smo mi, to jest Vlada (najavio ministar Antić) i Menadžment RTB Bor, zainteresovani za prodaju „krave muzare“. U njegovom izlaganju preneo je Sosinu nebulozu i laž da je u Boru izgrađena nova topionica. Istina je da je u Boru izgrađena nova fleš peć za topljenje koncentrata bakra, a ostali delovi topionice i infrastruktura ostali su iz ranijih faza gradnje. Hvalospevi generalnog direktora RTB Bor o ostvarenim profitima padaju u vodu podatkom da gubitak RTB Bor u 2017. godine iznosi 1,7 milijardi dinara, što do sada je majstorski sakrivan daleko od javnosti. O navodnim gubicima, a ne profitima dao je informaciju dr B. Mihajlović iz RTB Bor.