Odložena odluka o stečaju „Pupin Telekoma“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Odluka o tome da li će nekadašnji gigant „Pupin Telekom“ otići u stečaj odložena je za 2. april.

Odluku privrednog suda u Beogradu sa nestrpljenjem očekuju poverioci, kao i 39 radnika koliko ih je trenutno zaposleno u kompaniji.  „Pupin“ postoji 70 godina, a poznat je po tome što održava i servisira 30 odsto semafora u Beogradu i Srbiji. Preduzeće se bavi i održavanjem digitalnih telefonskih centrala, a kako navode iz rukovodstva treći proizvodni program je saradnja sa vojskom, ali „to trenutno stoji“.

Na današnjem ročištu podnosioci zahteva za odlazak „Pupina“ pod stečaj  i aktuelno rukovodstvo iznosili su svoje oprečne zaključke. Nakon više od sat vremena rasprave u kojoj je bilo čak i „varnica“ sudija Nikola Ivčevski odložio je odluku o stečaju, a novo ročište zakazano je za 2. april.

Stečajni zahtev podneo je bivši generalni direktor „Pupina“ Dejan Ilić, koji tvrdi da dužnik ne postupa po usvojenom planu reorganizacije, da je u potpunosti obustavljeno plaćanje, kao i da je tekući račun firme u neprekidnoj blokadi više od 900 dana, sa povremenim prekidima.

Ilić, u izjavi za BIZLife, tvrdi da bi jedina isprava odluka bila da „Pupin“ ode u stečaj.

„Dugovanja su barem dva puta veća od imovine ‘Pupina’ „, tvrdi Ilić.

Aktuelni direktor Josip Bogić tvrdi da „Pupin“ posluje prema planu reorganizacije, da se dugovanja namiruju i da stižu nove ponude za posao iz Rumunije i Kine. Kako bi se namirili dužnici doneta je i odluka o prodaji hale.

„Mi smo naše obaveze ispunili i očekujemo da će predlog o stečaju odbaci“, kazao je Bogić.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Promo