Omiljeni kanal ljubitelja dobrih serija širi poslovanje u regionu

PinterestFacebookTwitterShare

Tačno na vreme za premijeru druge sezone kritički priznate serije AMC kanala „Preacher“, 29. juna u Hrvatskoj, kompanija AMC Networks International – Central & Northern Europe potpisala je novi ugovor za distirbuciju kanala AMC. Od 29. juna 2017. godine Vipnet, hrvatski kablovski operater uvrstio je AMC kanal u svoju osnovnu ponudu.

AMC će po prvi put naći u osnovnoj ponudi kablovskog operatera Vipnet i B.net u Hrvatskoj. Ovaj novi dogovor, koji garantuje kontinuiranu AMC ekspanziju u jadranskom regionu sledi prošlogodišnji strateški i regionalni dogovor sa United Group-om koji je omogućio da AMC bude dostupan u domaćinstvima u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji. Kao kuća originalnih dramskih serija Fear the Walking Dead, Preacher, Into the Badlands, HUMANS, Better Call Saul, Breaking Bad i uskoro The Terror, AMC će moći da se gleda na pay-TV platformama u jadransko-balkanskom regionu.

Komentarišući ova dešavanja, potpredsednik AMC Networks International – Central & Northern Europe, Levente B. Málnay rekao je: „Posebnu pažnju posvećujemo jadranskoj regiji u kojoj je Vipnet, član Telekom Austria Group-e, ključni partner. Oduševljeni smo činjenicom da će Vipnet korisnici moći da gledaju originalne programe kanala AMC, uključujući premijeru druge sezone serije „Preacher“ kao i nove epizode serije „Fear the Walking Dead“ kasnije ove godine. Ovo novo predstavljanje naglašava povećanu potražnju za AMC kanalom u regionu i mi ćemo nastaviti našu misiju da gledaocima omogućimo gledanje premijum i originalnih dramskih serija istovremeno ili u roku od nekoliko dana od američke premijere.“

AMC će se predstaviti Hrvatskoj ekskluzivnom premijerom druge sezone serije „Preacher“ 29.juna, samo četiri dana nakon američke premijere. Produžena druga sezona, koja će biti emitovana u 13 epizoda, mešavina je različitih žanrova koji prate uzbudljivu priču propovednika iz zapadnog Teksasa Jessija Custera (Dominic Cooper), njegovu opasnu bivšu devojku Tulip (Ruth Negga, nominovanu za Academy Award®) i irskog vampira po imenu Cassidy (Joseph Gilgun) na putovanju u potrazi za Bogom koje će ih odvesti u neobičnu bitku između Raja, Pakla i svega što je između.

 Vipnet korisnici će biti u mogućnosti da prate premijerno epizode treće sezone serije “Fear the Walking Dead” svakog ponedeljka u 22h. Kao potpuno originalna serija, koja je u vezi sa “The Walking Dead”, televizijskim programom broj 1 među populacijom od 18-49 godina u poslednjih pet godina, “Fear the Walking Dead” istražuje početak večne apokalipse iz vizure rasturene porodice. Serija je producirana od strane AMC Studios, a kao producenti se potpisuju Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero i David Alpert

 “Uvek težimo da povećamo ponudu na svim teritorijama i oblastima poslovanja Telekom Austria Group-e. Dodavanje originalnih serija AMC kanala u skladu je sa našim prioritetima, kako bismo Vipnet korisnicima mogli da pružimo najbolji sadržaj i prvoklasno iskustvo pay-TV uslugom” – rekao je Nikola Francetić, drektor Telekom Austria Group-e za medije, sadržaj i radiodifuziju.

Ovaj novi ugovor sa Vipnet-om u jadranskom regionu predstavlja dodatni korak ka jačanju svojih poduhvata u zemljama Istočne i Centralne Evrope, s obzirom na to da je kanal pokrenut na tržištu van severno-američkog područja tek krajem 2014. godine. AMC je trenutno dostupan, na televizijskim pretplatničkim platformama u više od 125 zemalja i teritorija širom Evrope, Latinske Amerike, Azije, Afrike i Bliskog istoka.

 AMC Global, poslovna jedinica kompanije AMC Networks International, prikazuje omiljene filmove iz svake decenije i žanra, kao i premijerne i originalne programe i sve sa ciljem da publici pruži nešto dublje, nešto bogatije, nešto više. Ova mreža je napravila neke od najznačajnijih serija u prošloj deceniji koje su promenile pristup drami kao žanru. Pored toga što je široko rasprostranjena u Severnoj Americi, AMC je dostupan u više od 125 zemalja širom sveta. AMC Global je glavno mesto zabave i dostupan je u HD i SD formatu kao i na svim platformama, uključujući kablovske, internet, na zahtev i mobilne.

Izvor: BIZLife