Ono kad si bankrot, a onda se pojavi Metla

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: www.metlakomerc.rs

Imovinu akcionarskog društva Montaža koje se bavilo proizvodnjom i montažom metalnih, građevinskih i drugih konstrukcija, prodato je leskovačkoj firmi za nešto više od 33,7 miliona dinara.

Metla komerc je trgovinsko preduzeće iz Leskovca koje se bavi veleprodajom i maloprodajom robe široke potrošnje, koje u Leskovcu posluje od 1990. godine.

Preduzeće je na javnom nadmetanju, prema izveštaju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, kupilo proizvodnu halu, upravnu zgradu, trafo-stanicu, garažu, portirnicu i magacin, čija je ukupna površina preko 4.000 kvadratnih metara.

Prodaja dela imovine stečajnog dužnika održana je 18. decembra 2017. godine u organizaciji Centra za stečaj, metodom javnog nadmetanja, stoji u izveštaju.

Inače, pored objekata koji se nalaze u Jadranskoj ulici, na licitaciji su bili i oprema i inventar ovog preduzeća.

Akcionarsko društvo Montaža, odnosno nekadašnji Razvitak, bavilo se proizvodnjom i montažom metalnih, građevinskih i drugih konstrukcija od čelika i drugih metala i elektro-opreme. Kriza u ovom leskovačkom preduzeću nastala je 2000, a kulminirala 2011. godine kada je u preduzeću proglašen bankrot.

Izvor: Južne vesti

Foto: www.metlakomerc.rs