Osnivač Zoom-a U JEDNOM DANU zaradio 800 miliona USD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vrednost deonica firme Zum na berzi Nasdak u jednom danu porasla je 9,7 odsto. Tržišna kapitalizacija firme prvi put je premašila 50 milijardi USD.

Blumberg napominje da je potražnja za uslugama videokonferencija porasla 160 odsto u poslednjih nekoliko meseci. Još početkom godine vrednost Zooma nije prelazila 20 milijardi dolara.

Agencija ističe da je sada IT firma vrednija od američkog proizvođača traktora Dir & ko i farmaceutskog giganta Biogena zajedno. Istovremeno, tržišna kapitalizacija Zuma je 55 puta veća od očekivanih godišnjih prihoda, iako je za IT firme iz S&P 500 indeksa taj broj u proseku na sedmom mjestu, piše Blumberg.

Bogatstvo Eric Juana, osnivača i izvršnog direktora tvrtke Zoom, poraslo je više od 800 miliona dolara samo u petak, i sada iznosi 9,3 milijarde dolara.

U samo nekoliko meseci Zoom je zabeležio 20 puta više korisnika.

Prema analitičarima, snažan skok na berzi posledica je pozitivnih očekivanja ulagača, koji računaju na dugoročno povećanje dobiti IT kompanija u slučaju pandemije koronavirusa.

Usluga video-konferencije Zum postala je izuzetno popularna u proleće ove godine, kada su mnogi širom sveta bili prisiljeni da rade od kuće.

Podsetimo, nedavno su u Zumu priznali da aplikacija nije dovoljno sigurna, ali to nije uplašilo korisnike.

Izvor: Indikator.ba

Foto: Pixabay