Otvoren Šeraton u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MK

Hotel „Šeraton“ (Sheraton), koji je deo međunarodne Meriot grupe, otvoren je zvanično u Novom Sadu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na otvaranju „Šeratona“ rekla da je to snažan signal za grad koji time postaje „jači turistički, kulturni i kongresni centar“.

„Novi Sad je do sada imao ograničene smeštajne kapacitete, posebno visoke kategorije, tako da će otvaranje ovako kvalietenog hotela sa međunarodnim brendom, umnogome doprineti gradu i njegovoj privredi“, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je Srbiju u prva tri meseca 2018. godine posetilo više od 580.000 turista, kao i da je to donelo devizni priliv od 229 miliona evra, što je oko 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Počeli smo od malog, od loše infrastrukture i nedovoljnih kapaciteta, ali ta faza je iza nas. Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage ni jeftinog turizma. Šeraton je svakako pozivnica u Novi Sad i Srbiju, jer je dokaz da se ovde može poslovati, napraviti profit“, rekla je Brnabić.

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, koji je nosilac projekta „Šeraton Novi Sad“, rekao je da je otvaranjem tog hotela Novi Sad dobio prvi međunarodni hotelski brend koji će doprineti jačanju infrastrukture grada i boljem pozicioniranju Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Kostić je rekao da je u hotel „Šeraton“ uloženo 15 miliona evra i da je u njemu obezbeđeno 120 novih radnih mesta, a da je korporativnom strategijom MK grupe predviđeno još investicija u hotelijerstvo u regionu.

On je dodao da MK grupa upošljava oko 7.000 ljudi u Srbiji i da je u poslednjih pet godina ta kompanija investirala u zemlji 500 miliona evra, kao i da je za poslednje tri godine uplatila više od 320 miliona evra poreza u budžet po raznim osnovama.

Prema njegovim rečima, MK grupa je u poslednjih 20 godina investirala više od milijardu evra u Srbiji.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je investicija veoma značajna za grad i da podaci govore da je u prvom tromesečju 2018. godine grad imao 36,6 odsto više hotelskih noćenja nego u istom periodu 2017. godine.

„Od toga su 40,2 odsto strani turisti sa noćenjem. „Šeraton“ sigurno ne dolazi bilo gde, ali ni Novi Sad više nije bilo šta“, rekao je Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekao je da je povodom otvaranja hotela Sheraton, MK grupa donirala osam miliona dinara za prateću opremu za Magnetnu rezonancu koji je Pokrajinska vlada nabavila za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu

Izvor: Beta

Foto: MK