Otvorena prva fabrika u industrijskom kompleksu u Kragujevcu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U industrijskom kompleksu „MIND park“ u Kragujevcu danas je otvorena prva fabrika – „AMM manifekčring“ koja proizvodi delove za šinska vozila, a u vlasništvu je Bratislava Milanovića, investitora u taj park.

Na otvaranju fabrike je istaknuto da je u novom pogonu zaposleno 260 radnika, pored 600 već zaposlenih u pogonu „Simensa“.

U okviru „MIND parka“ poslovaće nemački „Simens“ koji je početkom februara preuzeo preduzeće „Milanović inžženjering“ iz Kragujevca.

Izgradnja tog industrijskog kompleksa Bratislava Milanovića počela je aprila ove godine na površini od 150 hektara, nalazi se na lokaciji Sobovica-Lužnice, 12 kilometara od Kragujevca.

Do sada je završena prva fabrika „MIND grupe“ gde se obrađuje aluminijum, a počela je izgradnja druge, za obradu čelika, koja treba bude završena marta 2019.

U septembru je počela izgradnja fabrike „Simensa“ gde je će taj nemački investitor od jula 2019. godine proizvoditi tramvaje.

U izgradnji je i prva poslovna zgrada bi trebalo bi da bude završena avgustu 2019.

Industrijski kompleks u Kragujevcu je proglašen „projektom od nacionalnog značaja“. Imaće i dečije obdanište, polikliničko-dijagnostički centar, sportske terene i multifunkcionalnu halu, kao i – aerodromsku pistu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Piše: T. K.