• English
X

Poslovne vesti

I otvorena prva Ikea u Srbiji (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvorio je prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te kompanije u svetu.

U robnu kuću u Bubanj Potoku, Ikea je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda. Objekat se prostire na 35.000 kvadrata, a kupcima je na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 časa, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beograđanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta.

Ikea je štampala i prvi katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

Na nešto više od 300 strana predstavljen je veći deo ponude, uz prezentaciju i predloge za opremanje svih delova stana, kao i navođenje maloprodajnih cena, a kupcima je već dostupan i on lajn katalog.

Ikea je u Srbiji prisutna posle 26 godina, kada je zatvorila svoju prodavnicu u Beogradu.

Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

Bubanj potok samo početak?

Iz uprave Ikee ranije su naveli da se radi i na kupovini zemljišta između benzinske pumpe “Zmaj” i aerodroma “Nikola Tesla” gde bi bila otvorena nova robna kuća u Beogradu, a švedska kompanija je kupila i zemljište u Nišu za gradnju još jednog objekta.

Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

Ko rano rani (Vučić), ne stiže da kupi u Ikei

Otvaranju robne kuće prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa predstavnicima Ikee simbolično zasadio belu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

Prethodno je Vučić obišao robnu kuću zajedno sa ministrima spoljnih oslova i trgovine Ivicom Dačićem i Rasimom Ljajićem. Sa predstavnicima Ikee robnu kuću su obišli i gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Vučić je istakao da “dolazak Ikee znači da je Srbija sada na mapi 49 pristojnih i uređenih zemalja, posle 25 godina pokušaja”.

“To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina”, rekao je predsednik Srbije.

Povezane vesti

IZJAVA DANA: Batalite jastuke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na krilima optimizma zbog otvaranja švedske kompanije “Ikea” u Beogradu, napisao je autorski tekst koji je objavljen na sajtu

Na pitanje šta je kupio u Ikei, Vučić je odgovorio da nije kupio ništa. “Nisam mogao da kupim, ne rade kase. Ovde se poštuje zakon, kase se otvaraju u 10”, odgovorio je Vučić.

Izvor: Beta, B92

Foto: screenshot