• English
X

Poslovne vesti

Ova kompanija imala je neverovatno lošu godinu, a i dalje vredi 60 milijardi dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nemoguće je pričati o Uberu u ovoj godini a ne pomenuti sve skandale koje su ih zadesili. Uprkos lošem PR-u, poslovanje Ubera nastavilo je da raste. „Mišljenja sam da smo iz svega izašli kao jača kompanija, i to u poređenju sa samim početkom godine,“ rekla je generalna menadžerka Ubera Rakel Holt.

Najjači „potres“ za Uber desio se u u februaru, kada je bivša inženjerka Ubera Suzan Fouler objavila blog post o svom iskustvu rada u ovoj kompaniji. Naime, ona je bila seksualno uznemiravana i doživela je diskriminaciju jer je žensko. Javnost je bila besna, i to se i dalje nije stišalo. Menadžeri u Uberu, kako pišu strani mediji, ponašaju se bahato i beskrupulozno.

U junu ove godine, osnivač i direktor Ubera Trevis Kalanik je dao ostavku. U avgustu, na čelo Ubera stao je Dara Kosrovšahi (Dara Khosrowshahi), nekadašnji direktor kompanije „Expedia“. Odmah je krenuo da radi na boljem imidžu Ubera.

Ipak, kompaniji „Uber“, vrednost nije opala, i njena vrednost se procenjuje na 60 milijardi dolara. Toliko su privatni investitori u nju uložili.

Očigledno je da je, ko god da je na čelu Ubera, ova kompanija okrenuta ka agresivnom rastu, ne samo što se tiče zarada već i zapošljavanja ljudi. Plan je da ova kompanija zapošljava i do 15.000 ljudi.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Inc.com

Foto: Pixabay

Piše: N.V.