Ovako je izgledao razgovor direktora Jure i N1 o slučaju otpuštene radnice

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Generalni direktor Jure Nam Đin Čoi, ekskluzivno za N1 je govorio o slučaju Violete Petrović, radnice fabrike, obolele od karcinoma, koja je ostala bez posla jer joj nije produžen šestomesečni ugovor.

Ovako je izgledao razgovor.

Nam Đin Čoi : Kompanija vrši evaluaciju svih radnika i odlučili smo da u konkretnom slučaju njoj ne produžimo ugovor posle dve godine, na šta kao kompanija imamo apsolutno pravo. Njeno zdravstveno stanje nema nikakve veze s prekidom naše saradnje.

N1: Ako nema veze sa zdravstvenim stanjem, s čim ima? Da li je ona bila loš radnik?

Nam Đin Čoi: Ako neko više ne može da radi, mi ne možemo da zaposlimo nove ljude. To može da bude problem za samu kompaniju.

N1: Upravo ste sebe demantovali.

…..

Nam Đin Čoi: Zašto mi moramo da damo novac za to? (prema Violetinim rečima znali su da joj treba još samo 4-5 meseci za invalidsku penziju ali nisu imali sluha za to, kao ni za novčanu pomoć za koju ih je nedavno molila.)

N1: Ne morate. Ali možete.

Nam Đin Čoi: Ali gde je logika?

N1: Da pomognete ljudima.

Nam Đin Čoi: Ali mi imamo 7.000 zaposlenih i ne možemo da pomažemo svakome od njih, a svako bi to mogao da traži. Plaćamo za porez ovoj državi veoma mnogo, mi smo društveno odgovorna kompanija, doniramo zdravstvene ustanove. Na taj način pomažemo.

Pogledajte ceo prilog na sajtu N1.

Izvor: N1

Foto: N1 screenshot

Komentari 4

 1. Vladimir

  Svi radnici u Srbiji su u rijalitiju, koji se moze nazvati: Park iz doba Jure

 2. Djosa - Tosa

  Sav zapad tako funkcionise, kako prica ovaj Jura-nac.
  Dakle, niko te ne pita zasto ne dolazis na posao… to znaci ako te nema, oni ti jednostavno pomognu da te trajno nema. TACKA!
  Koji vam je? Niste vise u YU, to je umrlo. Zapad je moderni robovlasnicki sistem. Na zapadu sam preko 30 godina i to gledam svaki dan. Sta biste vi hteli? YU sistem, a zapadni standard. Pa sto ste onda ruslili taj sistem????

  • Lola

   Postovani, prosek plate u Srbiji je 300 evra! Ne zelimo mi “zapadni standard”, mi zelimo zivot dostojan coveka! Koji je Vas prosek plate?

 3. Donator

  Doniraju zdravstvene ustanove a ne žele da pomognu svojoj radnici! Ovaj laže kao da je od nas učio