Ove dva banke u Srbiji nisu uspele da se dogovore o spajanju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković juče je na konferenciji za novinare otkrila da su dve grčke banke u Srbiji šest meseci pregovarale o spajanju ali da su ti pregovori propali, ali nije rekla o kojim bankama je reč.

“Šest meseci su se vodili pregovori između dve grčke banke i taj proces je završen neuspešno. To je njihova procena i nema veze sa uslovima poslovanja na tržištu u Srbiji. Grčke banke ni na koji način nisu ugrožavale finansijsku stabilnost na našem tržištu, nije bilo značajnih talasanja ni štete po bilo koga”, rekla je juče Tabaković i dodala da se kupac i prodavac nisu saglasili i da je to za njih ”završena priča”.

Međutim, današnja Politika piše da su te dve banke Vojvođanska banka i Eurobanka EEFG.

List iz bankarskih krugova saznaje da se radi o ustupanju tržišta tako što bi Vojvođanska banka, čiji je vlasnik Nacionalna banka Grčke, preuzela Eurobank u Srbiji, dok bi Eurobank dobila ono što ima Nacionalna banka Grčke u Rumuniji i Kipru.

Pregovori su propali, jer banke nisu mogle da se dogovore čiji udeli koliko vrede, piše Politika.

Izvor: BIZLife/Politika

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. E U

    Ako je guverner Jorgovanka Tabaković,a jedna banka je Vojvodjanska,koju je prodala Grčkoj,ona nema više pravo da bude guvernerka,jer je najveću i najbolju banku bacila Grcima pod noge.Pitao bih je kako je dobila stan u Beogradu,i da li joj je njen šofer danas ministar odbrane Srbije ?