Ove godine obnova 164 km regionalnih puteva

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Ove godine će početi obnova 164 kilometra regionalnih puteva, a plan je da do kraja 2019. godine bude obnovljeno 400 kilometara, najavljuju iz Puteva Srbije.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, posle predstavljanja izveštaja Puteva Srbije o projektu popravke puteva, naložila da se u razgovorima s finansijerima razmotre mogućnosti promena određenih procedura kako bi se dodatno ubrzao završetak tih poslova.

Projekat rehabilitacije puteva se sprovodi iz kredita Svetske banke, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Mihajlovićeva je najavila da će u narednom periodu razgovarati sa svim projektantskim firmama koje su dobile posao na popravci puteva o kvalitetu njihovog rada i pridržavanju rokova, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku s ministarkom o projektu popravke regionalnih puteva u Srbiji, kojem su prisustvovali i predstavnici projektantskih kuća, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da će ove godine početi obnova 164 kilometra regionalnih puteva, a da je plan da do kraja 2019. godine bude obnovljeno 400 kilometara regionalnih puteva.

Kako je naveo, paralelno sa obnovom puteva radi se i projektovanje popravke 43 deonice.

Izvor: N1, Beta

Foto: Beta/AP