Ovo je linija vrednija od zlata – zaradila više od MILIJARDU USD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Avio-linija koja je za godinu dana donela najveći prihod je prekookeanska linija Britiš ervejza između Njujorka i Londona, koja je premašila zaradu od milijardu dolara.

Kako navodi konsultantska kompanija OAG, najviše novca u godinu dana do marta ove godine doneo je let britanskog prevoznika između njujorške vazdušne luke J. F. K. i londonskog aerodroma Hitrou i to čak 1,15 milijardi dolara.

Drugi na lestvici je let australijskog Kvantasa od svega sat i po između Melburna i Sidneja koji je toj kompaniji doneo prihode od 861milion dolara.

Treće mesto zauzima let između Hitroa i Dubaija na kojem je Emirejts  zaradio 796 miliona dolara.

Takve linije su pravi džek pot

Ovakve linije su za avio-kompanije pravo blago i zato ne čudi što prevoznici upumpavaju resurse u takve linije dodavanjem dodatnih sedišta jer znaju da će privući korporativne klijente i druge „dobre potrošače“.

Tako je američka Delta erlajnz objavio kako na tim linijama prodaje više od 60 odsto sedišta u prvom razredu.


American erlajnz je početkom ovog meseca najavio završetak montaže premium sedišta ekonomske klase u svojoj floti širokotrupnih aviona.

Premium sedišta ekonomskog razreda mogu doneti do tri puta viši prihod od „obične“ ekonomske klase.

Na primer, karte za let Americanom između Njujorka i Londona početkom septembra u ekonomskoj klasi prodaju se za 704 dolara, a u premium ekonomskoj klasi za 1.908 dolara.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay