OŽIVLJAVANJE Jošaničke banje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je renovirani turistički kompleks u Jošaničkoj banji čime je, kako je ocenio, stvorena osnova za oživljavanje banje kao nove turističke destinacije.

Jošanička banja je do sada imala toplu vodu, ali nije imala turistički proizvod i adekvatnu turističku ponudu i zato je u nekom smislu bila „crna rupa“ kada govorimo o banjskom turizmu i turizmu u Srbiji, uprkos svim pogodnostima koje banja ima, rekao je Ljajić.

Ukazao je da postoji dosta razloga za oživljavanje te destinacije, navodeći da Jošanička banja ima jedan od najtoplijih izvora mineralne vode i da lekovita svojstva nisu ništa manja od onih koje imaju Vrnjačka banja ili Sokobanja.

„Ključni problem je bio taj što od 1978. godine, kada je izgrađen hotel koji nikada nije otvoren, nijedan dinar nije uložen u turizam u Jošaničkoj banji“, naveo je Ljajić.

On je, kao najveću prednost banje, istakao blizinu Kopaonika, druge najveće turističke destinacije u Srbiji koja je svega 25 kilometara udaljena od Jošaničke banje.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay