PA, SA SREĆOM: Milo se zaposlio

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: EbS

Nekadašnji predsednik i prvi čovek crnogorske vlade Milo Đukanović prijavio je novi radni angažman u svojoj firmi Kapital invest, gde je, kako je naveo, savetnik za ekonomsko-finansijske projekte.

Đukanović je to naveo u podacima o imovinskoj karti, dostavljenim Agenciji za sprečavanje korupcije ASK, godinu po prestanku funkcije premijera, piše Dan i tvrdi da on Agenciji nije dozvolio da prekontroliše njegove eventualne bankarske račune i moguće poreklo novca.

Prema zvaničnim podacima, Đukanović prima platu samo u Kapital investu, gde mesečno zarađuje 1.500 evra.

On je stoprocentni vlasnik firme Kapital invest, polovine firme Global Montenegro, te 25 odsto akcija Univerzitasa, u okviru kojeg radi Univerzitet Donja Gorica (UDG).

Prema imovinskom kartonu Đukanovića, firma Global Montenegro poseduje zemljište u Budvi površine 20.130 metara kvadratnih koje je pod hipotekom. Za Đukanovićevu firmu Kapital invest nema podataka o nekretninama, a u njenom vlasništvu je automobil marke Audi A6.

Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih u Podgorici. Na njegovo ime vode se i ruševine objekata od 30, odnosno 40 metara kvadratnih, koje je kupio u Nikšiću.

Đukanović poseduje i pašnjak 5. klase u katastarskoj opštini Kočani, veličine 440 kvadrata. Osim tog pašnjaka, poseduje još dva od 805 i 243 kvadrata, takođe, u Kočanima.

Izvor: Sputnjik, Tanjug

Foto: EbS

Komentari 1

  1. Đoko Ilić

    Pa nije mu lako šta će sirota žao mi ga je malo je to što ima.