X
  • English
X

Poslovne vesti

PAO KAMEN SA SRCA: Fijat još dugo u Kragujevcu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Fijat ostaje u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a do kraja godine proizvodnja 500L će biti prema „operativnom planu“, odnosno usklađivaće se prema potražnji na mesečnom nivou, rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković.

On je tu informaciju dobio na sastanku predstavnika sindikata FCA u Kragujevcu sa menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti, održanom u Beogradu.

„Time su prekinute spekulacije o navodnom odlasku Fijata iz Kragujevca. Zvanično smo kao predstavnici radnika obavešteni da kompanija Fijat nastavlja da radi u Kragujevcu“, rekao je Marković agenciji Beta.

Marković je rekao da nije bilo razgovora o uslovima pod kojima će ubuduće FCA poslovati u Srbiji jer će to, kako očekuje, biti tema za razgovor sa predstavnicima države koja u kompaniji ima vlasništvo od 33 odsto.

Sa sindikalcima menadžeri nisu razgovarali o eventualnom novom modelu vozila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

„Verujemo da će Fijat još dugo, dugo da radi u Kragujevcu, a nadamo se da ćemo imati i nove modele vozila…“, rekao je Marković i rekao da mu je posle sastanka „pao kamen sa srca“.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: screenshot