Peković čeka dozvolu za gradnju višespratnica u Bečićima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Bivši košarkaš Nikola Peković podneo je zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za gradnju višespratnica u Bečićima. Zahtev je podnet pre desetak dana od strane Pekovićeve firme „ Spencer & Hill“ , a zeleno svetlo treba da da opštinski Sekretarijat za urbanizam, pišu Vijesti.

Zahtev za izdavanje UTU predat je za četiri parcele u okviru hotelskog kompleksa, na kojima je, uvidom u planski dokument DUP „Bečići“ predviđena gradnja tri solitera sa prizemljem i deset spratova. Iako je Opština Budva uvela moratorijum na gradnju stanova za tržište u prvoj zoni uz more na području Budve i Petrovca, to ne važi za Bečiće, pa je time Pekoviću praktično otvorena mogućnost da nesmetano dobije neophodan papir, piše list.

Peković je prepoznat u Srbiji kao jedan od vodećih graditelja i to u zimskom centru Zlatibor, gde gradi komplekse zgrada.

„Spencer & Hill“ se krajem prošle godine uknjižila kao vlasnik hotela, koji je prethodno bio upisan na ime Pekovića. Njegova firma se odmah kreditno zadužila šest miliona evra.

Kompleks višespratnica, u kojima bi mogli biti kondo, apart ili hoteliski kapaciteti, ili samo stanovi za prodaju praktično bi okružio „Mediteran“ i odvojio ga od bulevara i susednog hotela „Splendid“.

Peković je, kako su „Vijesti“ objavile, krajem jula potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme „Maestraltours“ biznismena Blaža Dedića. On je kupio atraktivni hotel za svega 8,5 miliona evra, što je govoto osam puta niža cena nego što je prvobitno 2013. bio procenjen kada je u Dedićevu kompaniju uveden stečaj.

Peković se pretprošle godine venčao u ovom hotelu, a venčani kum mu je bio, dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat optuženog narkobosa Darka Šarića.

Hotel „Mediteran“ godinama unazad je mesto u kome boravi mlađi Šarić. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Peković je osim hotela i vlasnik dveju najpopularnijih diskoteka u Crnoj Gori, budvanskog „Top Hila“ i kotorskog „Maksimusa“, koje je, takođe, po sopstvenom priznanju kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Izvor: Vijesti

Foto: Youtube screenshot