Pirotske gumene patike putuju u Švedsku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Pirotski Tigar saopštio je danas da je ugovorio sa kompanijom „Ilse Jacobsen“, liderom u proizvodnji modne odeće i obuće u Skandinaviji, izvoz oko 50.000 pari obuće, u vrednosti od 1.200.000 evra.

Kako je navedeno, postoji mogućnost da izvoz Tigra na to tržište u 2019. i 2020. godini bude povećan 15 do 20 odsto.

Delagacija Tigra, na čelu sa generalnim direktorom Vladimirom Ilićem, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj u cilju povećanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekuću godinu i predstojeći trogodišnji period.

Prema rečima Ilića, Tigar bi na osnovu pregovora sa švedskom firmom „Wise Shoes“ od avgusta ove godine trebalo da počne probnu proizvodnju patike od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

Švedska firma „Shepherd“ planira da u 2018. godini proda gumene patike u vrednosti do 2.000.000 evra, sa značajnim udelom proizvodnje Tigra.

Za švedsko tržište Tigar proizvodi standardni zaštitni program, kao i sportski i modni program, a sa firmom „Shepherd“ pregovarano je i o uvođenju dečijeg programa koji bi zahtevao zajedničko ulaganje i moguće partnerstvo dveju kompanija, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beta

Foto: Promo