Plaćanje BusPlusa i platnim karticama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Do kraja godine javni gradski prevoz će moći da se plaća i putem platnih kartica, saopštila je Kompanija Bus Plus.

Građani će karte moći da plaćaju i putem platnih kartica, zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, prislanjanjem same kartice na validator.

Mogućnost beskontaktne kupovine karata za prevoz predstavlja nadogradnju postojećeg sistema za kupovinu karata i Beograd će, uvođenjem ove usluge, biti među nekoliko gradova u svetu u kome će ona biti omogućena, navodi se u saopštenju.

Kako bi ova platna opcija bila moguća, u svim vozilima u toku je zamena odnosno nadogradnja validatora novim fukcijama, a obavlja se tempom koji ne ometa letnji plan vožnje.

Posle nadogradnje validatora, građani će moći da koriste kako postojeće BusPlus kartice, tako i Mastercard beskontaktne kartice na isti način kao što i sada validiraju svoje karte za prevoz, prislanjanjem na ekran validatora.

Ta tehnologija osigurava da se beskontaktna plaćanja obavljaju brzo, sigurno i jednostavno, a zahvaljujući višeslojnoj zaštiti, naplaćuje se samo cena jedne karte, čak i onda kada se kartica prisloni više puta na validator.

Izvor: N1, Agencije

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Prolaznik

    Odlicna ideja, posebno korisna za strance, samo se plasim da ce se ti aparati brzo kvariti, obzirom da u vecini gradskog prevoza ne radi klima, a nisam ni primetio da su se autobusi ikada propisno prali, uz izuzetak onih japanskih koji su se cistili uz pretnju oduzimanja…ali do danas su se i oni usmrdeli.