Planeta ispred profita: Da li je ovo najetičkiji pab na svetu? (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Da li ste čuli za londonski pab „The Green Vic“ koji je time što zapošljava beskućnike i u čijoj karti pića možete da nađete pivo napravljeno od ostataka hleba zasigurno zaslužio titulu najetičkijeg paba na svetu?

Za samo tri meseca od otvaranja, vlasnik paba Randi Rampersad obezbedio je dovoljno finansijskih sredstava za kupovinu polovnog nameštaja, sapuna koji su napravile slepe osobe, toaletnih rolni napravljenih od recikliranog papira i pića koja isporučuju društvena preduzeća koja doniraju u dobrotvorne svrhe.

Pokrenuo je projekat nadajući se da će prosečni pab moći da daruje u dobrotvorne svrhe, a da ne mora da menja svoju svakodnevnu rutinu.

U pabu su zaposleni beskućnici i osobe sa invaliditetom. Sva hrana je na biljnoj osnovi i izbegava slanje bilo čega na deponiju recikliranjem i kompostiranjem.„Novac od svakog pića koje kupite ide u drugačije dobrotvorne organizacije. Sapun u toaletima, toaletni papir, uniforma osoblja, svi na neki način pomažu ili beskućnicima ili vraćaju novac u dobrotvorne svrhe“, kaže vlasnik paba.

Karta pića ima veze sa više od 40 različitih dobrotvornih organizacija.

Na primer, Brewgooder craft lager koji možete kupiti za 4,90 funti (6,14 dolara) proizvodi neprofitna organizacija koja svoj novac donira za projekte prečišćavanja vode u Africi. The Toast Ale, koji košta 5,5 funti, pravi se od svežih ostataka hleba.


Izvor: BIZLife

Foto: screenshot