Počela rekonstrukcija: 27. marta RAZROVANA; “Ne, ne…NIJE to BEJRUT” (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Glodalica za skidanje asfalta i pneumatski čekić tutnjali su tokom noći Ulicom kraljice Marije.

Počelo je skidanje šina i priprema za postavljanje izolacije na ovoj deonici. Planirano je da se radi svakodnevno, do tri sata posle ponoći.

Žiteljima ovog kraja nije lako. Mori ih vrućina, a sad i buka. Jedni su strpljivi, drugi gunđaju.

„Sve je razrovano od Ruzveltove do Takovske, ni peške nije lako da se prođe”, kaže Irena Stajić, studentkinja mašinstva, koja će zbog spremanja ispita raspust provesti u prestonici.

Radovi na prvoj fazi obnove ulica od Ruzveltove do Takovske počeli su u subotu, čime je otpočela rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. Plan je da radovi traju 200 dana.

Prvo će se raditi deo od Ruzveltove do Takovske, onda deonica od Takovske do Francuske, a na kraju deo od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška. Kompletna rekonstrukcija trebalo bi da bude završena do 20. decembra.

Plan je da tokom leta budu urađene velike raskrsnice Starine Novaka, Francuske, Takovske i Bulevara despota Stefana. Sve vreme radova biće prohodna po jedna saobraćajna traka. Nijednog časa, osim kada se budu baš asfaltirale u noći između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj, najavljuju iz gradske vlasti.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije prvih radova uz komentare: Ne, ne, nije ovo Bejrut, dobra scenografija za Černobilj i slično: 

Izvor: BIZLife/Politika/Večernje novosti/TW

Foto: Pixabay