Počeo sajam nameštaja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do 11. novembra. Na sajmu je oko 500 izlagača iz 45 zemalja.

Sajam u fokus stavlja premijere, inovacije, vrhunski dizajn, kvalitetan i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

Otvarajući tu manifestaciju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da je uprkos najavi propasti drvne industrije ona pokazala fleksibilnost i potencijal za opstanak.

On je kazao da je zabeležen rast proizvodnje drvne industrije od devet odsto, prodaje nameštaja je porasla 14 odsto na domaćem tržištu, a izvoz je u prošloj godini uvećan za 16 odsto i iznosio je 418 miliona evra.

Po oceni Ljajića, to nije pun kapacitet drvne industrije koja ima još potencijala. Istakao je da su najveći problemi drvne industrije veliki izvoz trupaca i rezane građe, odnosno sirovina i nedostatak odgovarajuće radne snage.

Kaže da je utisak da Sajam nameštaja iz godine u godinu napreduje, od dizajniranja štandova, čitave organizacije do broja učesnika.

Na Beogradskom sajmu će od 6. do 10. novembra biti i Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije.

Izvor: Beta, Agencije

Foto: Pixabay