Podaci najvećeg sajta za traženje posla: Šta zaposleni cene više od plate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Plata je važna, ali nije jedina stvar koja doprinosi zadovoljstvu na poslu. Nova istraživanja najvećeg sajta za traženje posla “Glassdoor” otkrivaju šta ljude čini srećnijim na poslu i kako se to razlikuje u zavisnosti od prihoda.

“Glassdoor” je želeo da vidi koje faktore na radnom mestu zaposleni najviše cene, i da li se menjaju kako se plata povećava? Proučavao plate i ocene kompanija preko 600.000 korisnika. Razmatrali su 6 različitih faktora:

Kulturu i vrednosti, rukovodstvo, prilike za napredak u karijeri, poslovni izgledi, ravnoteža između posla i života, i kompenzacija i prednosti.

Sve u svemu, našli su da su kultura i vrednosti najvažniji kada je u pitanju zadovoljstvo zaposlenih, i to 22 odsto od ukupnih 100. Kvalitet rukovodstva je takođe veoma važno i zauzima 21 odsto. Pozitivni poslovni izgledi, balans između posla i života, i kompenzacija i neke od dobrobiti imaju najmanje uticaja kada je u pitanju zadovoljstvo zaposlenih, prema analizama sajta “Glassdoor”.

Ono što ne iznenađuje jeste da je kompenzacija manje važna kako se plata povećava. Što je plata veća, to su bitniji faktori – kultura i vrednosti, kvalitet rukovodstva i mogućnosti za napredak u karijeri.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.